Πάνος Σταθακόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πάνος Σταθακόπουλος
Γέννηση27 Μαρτίου 1970 (1970-03-27) (54 ετών)
Άγιος Δημήτριος Ηλείας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Πάνος Σταθακόπουλος (Άγιος Δημήτριος Ηλείας, 27 Μαρτίου 1970) είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1970 στο χωριό Άγιος Δημήτριος Ηλείας. Από μικρός παρουσίασε κλίση στην υποκριτική. Σε ηλικία 12 ετών, πήγε στην Τήνο, προκειμένου να φοιτήσει στην Ιερατική Σχολή, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών του. Τελειώνοντας τη στρατιωτική του θητεία, έδωσε εξετάσεις και πέρασε σε Δραματική Σχολή.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα επόμενα χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα του, συμμετέχοντας σε αρκετές βιντεοταινίες, που ήταν πολύ δημοφιλείς εκείνη την εποχή. Αυτές ήταν: Καυτά θρανία, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη, Απόστολος Θωμάς, Επάγγελμα: Άντρες, Η φλόγα, Παιχνίδι για τρεις, Συζυγικά βραχυκυκλώματα, Αγία Ερμιόνη η ιεραπόστολος, Οι Άγια Σαράντα μάρτυρες, Μια νύφη στη μπανιέρα μου και Ολόχρυσο μανούλι. Στη συνέχεια, έκανε ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο, με την ταινία Το επόμενο θύμα. Ακολούθησαν οι: Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο, Straight Story, Ο γιος του Τσάρλυ και Στα καλά καθούμενα. Ορόσημο για την καριέρα του αποτέλεσαν οι συμμετοχές του στην τηλεόραση. Έχει συνεχή παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, με τελευταίες τις εμφανίσεις του στις σειρές: Εντιμότατοι κερατάδες, Λάκης ο γλυκούλης, Πενήντα πενήντα, Οι Συμμαθητές, Daddy Cool και Έλα στη θέση μου. Τακτική είναι και η παρουσία του στο θέατρο τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στα έργα: Η τρελή του Σαγιό, Το σώσε, Άμλετ ο Β', Παράξενο ζευγάρι, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες και Φεγγάρι από χαρτί.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Πάνος Σταθακόπουλος». unstage.gr. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2020.