Ιωάννα Μπέλλα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιωάννα Μπέλλα
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ιωάννα Μπέλλα (Ελληνικά)
Γέννηση31 Μαρτίου 1996 (1996-03-31) (28 ετών)
Βέροια
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμοντέλο

Η Ιωάννα Μπέλλα (Βέροια, 31 Μαρτίου 1996) είναι Ελληνίδα μοντέλο, βραβευμένη ως Σταρ Ελλάς 2018, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος. Συνεργάζεται με τα εξής πρακτορεία μοντέλων: The Legion MGT (Ελλάδα), MMG Models (Ηνωμένο Βασίλειο) και Bareface Model Agency (Ντουμπάι).

Γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1996 στη Βέροια, όπου και μεγάλωσε. Από την ηλικία των επτά ετών και για περίπου δέκα χρόνια, ασχολούνταν με την πετοσφαίριση, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρισης. Σταμάτησε όμως εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Σε ηλικία 18 ετών, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει αισθητική και δερματολογία ενώ για μικρό χρονικό διάστημα, δούλευε παράλληλα ως υποδοχή σε νυχτερινό μαγαζί.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να ακολουθήσει σπουδές δημοσιογραφίας στο ANT1 MediaLab. Παράλληλα, εργαζόταν αρχικά σε ινστιτούτο αισθητικής και έπειτα ως βοηθός του makeup artist Παντελή Τουτουντζή.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το modeling, το 2016, με τη συμμετοχή της σε ψυχαγωγικές εκπομπές ως μοντέλο μακιγιάζ. Το πρώτο πρακτορείο με το οποίο συνεργάστηκε ήταν το ελληνικό VN Models. Τον Οκτώβριο του 2017, περπάτησε στην πασαρέλα του Athens Xclusive Designers Week στο Ζάππειο με δημιουργία Galanu Couture ενώ ένα μήνα αργότερα, έκανε editorial για το ελληνικό περιοδικό Elle.

Την άνοιξη του 2018, έκανε την πρώτη της καμπάνια με την εταιρεία Bodytalk ενώ ακολούθησε η καμπάνια με την εταιρεία Bluepoint.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετείχε στον ετήσιο διαγωνισμό Σταρ Ελλάς, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση.[1]

Ως Σταρ Ελλάς, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος 2018 στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου δεν είχε εκπρόσωπο για δύο συνεχόμενα έτη.

Το 2019, έκανε καμπάνιες για τις εταιρείες Karkalis Jewls και MED Luxurious.

Το 2020, έκανε καμπάνιες για τον σχεδιαστή νυφικών Demetrios και την εταιρεία ρούχων Beach City. Επίσης, πόζαρε στα εξώφυλλα των περιοδικών Torius (Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), L'Officiel (Κύπρος) και Shape (Ελλάδα).

Το 2021, έκανε editorial για το περιοδικό L'Officiel (Αυστρία) και εξώφυλλα για τα περιοδικά A&E, Ellements και Victor (Ντουμπάι).

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2018 Greece's Next Top Model STAR Η Ίδια Διαγωνιζόμενη (Auditions)
Διαγωνισμός Ομορφιάς Μακεδονία TV Διαγωνιζόμενη - Σταρ Ελλάς '18
My Style Rocks ΣΚΑΪ Guest Κριτής

Κινηματογράφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας
2018 The Bachelor 3

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Η Ιωάννα Μπέλλα αναδείχθηκε Star Hellas 2018!». Patras Events. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2018.